Süper Lig’in 28’inci haftasında sahasında Konyaspor’u ağırlayan Medipol Başakşehir sahadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı. Son 9 maçtır galip gelemeyen Aykut Kocaman’ın takımı yine puan kaybederek kâbusu sürdürdü.
Süper Lig’in son şampiyonu Başakşehir haftalar geçtikçe erimeye devam ediyor… Bu sezon ligde oynadığı 26 karşılaşmada sadece 6 galibiyet elde edebilen turuncu-lacivertliler son 9 maçta 3 puanı görememişti. 28’inci haftada Konyaspor karşısına mutlak galibiyet için çıkan Başakşehir istediğini yine alamadı. Okan Buruk ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Aykut Kocaman’ı getiren Başakşehir kritik haftada Konyaspor karşısında 1 puanı zor kurtardı.
DEMBA BA’NIN GOLÜ 1 PUANI KURTARDI
79. dakikada Cikalleshi’nin attığı golle 1-0 geriye düşen ev sahibi 85’te Demba Ba ile beraberliği yakaladı. Ateş hattından uzaklaşmak isteyen Başakşehir son dakikalara müthiş bir strese girdi ancak galibiyet için aradığı golü bulamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Galibiyet hasretini 10 maça çıkaran turuncu lacivertliler bu sonucun ardından 26 puan ve maç fazlasıyla 16’ıncı sırada kaldı.
İlhan Palut yönetiminde 4’üncü maçına çıkan Konyaspor önceki 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlikle 7 puan toplamıştı. Başakşehir’den de 1 puan alarak 4 maçta da yenilgi görmeyen Konyaspor ise 32 puanla 12’inci sıraya yerleşti.
HATAYSPOR, SİVAS DEPLASMANINDA BİR PUANI KURTARDI
Süper Lig’in 28. haftasında Sivasspor ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Yeni 4 Eylül Stadı’ndaki mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi. İki takımın da yenilmezlik serisi 5 maça çıktı. İlk yarısı golsüz geçilen maçtaki iki gol de 5 dakika içerisinde geldi. 54. dakikada Ruben Ribeiro’ya yapılan baskıda topu kapan Yiğidolar, Gradel’in sol kanat son çizgiden pasını aktardığı Yatabare kaleciden önce davranıp ayağını koyarak topu filelere gönderdi: 1-0.
Hatayspor’un son haftalardaki golcü oyuncusu Mame Diouf, Rayane Aabid’in yaptığı şık ortaya aynı güzellikte ceza sahasında kafa vuruşu yaparak topu filelere gönderdi: 1-1.
59. dakikada fileleri sarsan 33 yaşındaki Senegalli forvet, oynadığı son 3 lig maçında 4. golünü atarken bu sezon ligde de toplam 11 gole ulaştı.