Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Antalya’da kalacak yeri olmadığı için sokakta yaşadığını söyleyen Ali Çiftçi’ye kısıtlama kurallarına uymadığı için kesilen cezadan dolayı özür dilendi.
Polis ekipleri, Ankara’dan iş bulmak için Antalya’ya geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Çiftçi’ye sokağa çıkma yasağına uymadığı için para cezası kesmişti. Sonrasında yaşananlar için özür dileyen Emniyet yetkilileri, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı:
Açıklamada, “Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi’yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik… Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz” denildi.