Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın tarihinin öne çekilmesi kararının açıklanmasının ardından sosyal medya adeta yıkıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı LGS ve YKS sınavlarının tarihlerinin değiştirilmesi kararı sınava girecek gençlerin büyük tepkisini çekti.
25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması planlanan YKS sınavının öne çekilmesine Twitter’da #emeğimizoyuncağınız #sandıktagörüşürüz ve #yks2020 etiketiyle büyük tepki gösterildi. Siyasetten de sınavın erkene çekilmesine yönelik tepkiler gecikmedi. Bir çok isim “Bu çocukların umutlarıyla oynamayın. Sınav sizin oyuncağınız değil. Bir an önce kararınızdan geri dönün” diyerek gelişmelere tepki gösterdi. İşte o TAG’ler….